Miniasuntomessut 14.-15.10.2017 Suuri Snadi tapahtumassa:

Tämä vuonna Suuressa Snadissa pidetään Kyläjuhlat!


Nukkekotiyhdistys järjestää perinteisen nukkekotinäyttelyn sijasta paikalle kylän, johon kävijöiden nukkekotien asukkaat pääsevät tutustumaan. Samalla oikeankokoiset ihmiset voivat tavata toisiaan yhteisen kiinnostuksenkohteen parissa ja tutustua toisiinsa.

Valtaamme kuuden metrin pituisen tilan, johon maisemoidaan yhtenäinen kokonaisuus. Paikalla on taloja, tori ja puisto, paljon nähtävää ja kuvattavaa. Sirkuksesta tai tivolilaitteistakin on ollut huhuja kiertämässä. Kyläjuhlillä voivat vierailla nuket ja muut hahmot eri aikakausilta, täällä mahtuvat satu ja realismi samaan pöytään. Mittakaava vaihtelee noin 1/18 ja 1/10 välillä, joten mukaan voi tulla monen kokoista porukkaa.

Kyläjuhlat tehdään yhteisvoimin, Hanna Meronen koordinoi projektia. Jos haluat tuoda kyläjuhlille ihailtavaksi jonkun tekemäsi kokonaisuuden, torikojun tai vaikka kukkakioskin, ilmoittaudu osoitteessa lehti@nukkekotiyhdistys.fi. Lapsivieraat tutustuvat Kyläjuhliin aikuisen kanssa. Iloista mieltä, Suuren Snadin odotusta ja tervetuloa mukaan!

Minikalustekisan aiheena 2017 Lämmönlähde

Vuoden 2017 teemakilpailun aihe on Lämmönlähde - mitä se sinulle merkitsee? Lue lisää.

___________________________________________________

Ensimmäsenä vuonna 2013 kilpailutyön aiheena oli Pöytä, vuonna 2014 Sänky, vuonna 2015 Istuin. Vuoden 2016 teemakilpailun aiheena oli Säilytin - eli mitä kätket sisääsi? Kilpailuihin on osallistunut vuosittain toinen toistaan upeampia töitä. Voit tutustua niihin Kuvagalleriassa.

Miniasuntomessut järjestää myös nukkekoti- ja nukkeaiheisia työpajoja messujen yhteydessä.

Aiempien vuosien näyttelyteemoja ovat olleet:

Vuoden 2016 teema oli "Lyhdyssä on elämää". Lisäksi esille oli koottu Nukkekotiyhdistyksen 25-juhlavuoden rintamamiestaloja.

Vuoden 2015 asuntomessujen teemana oli Eläimellstä menoa! Näyttelyyn oli koottu erilaisille eläinhahmoille rakennettuja nukketaloja ja roomboxeja. Vilkaise kuvia kuvagalleriasta.

Vuoden 2014 asuntomessujen teemana oli Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Muumit ja muut sadut. Koolle oli saatu tääläkin kertaa laaja näyttely aiheesta. Satutaloihin voit tutustua Kuvagalleriassa.

Vuonna 2013 järjestettiin nukkekotikerhoille "kutsukilpailu", jonka aiheena oli Huoneen nurkka". Ryhmätyön tekemiseen osallistui yli 10 kerhoa tai ryhmää ja niin saatiin esitellä messuyleisölle taidolla ja pieteetillä valmistettuja Huoneen nurkkauksia. Pääset kurkistamaan niihin Kuvagalleriassa.

Vuoden 2013 asuntomessuosuudessa esiteltiin Kauppakuja, jolle oli koottu lähes 30 pientä nukkekotimyymälää ja torikojua. Pääset kurkistamaan niihinkin Kuvagalleriassa.